BRUG FOR HJÆLP
CHAT  -  EMAIL  -  RING
+45 53534477

Bjørn Wiinblad

39 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

39 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Bjørn Wiinblad

Keramikken er nok det, man bedst kender Bjørn Wiinblad for. Ikke mange danske hjem i 70'erne og 80'erne havde ikke en eller flere af hans ting til at pryde vægge eller borde.

I Det blå hus produceres stadig hånddekorerede unika keramik.

Bjørns oprindelige pottemager "Ole pot" leverer ikke til os i dag, men det gør "Ole pots" lærling Finn, fra Pottemageriet i Høng. Her produceres den dag i dag figurer og fade fra de oprindelige forme som vores tre malerpiger Rigmor, Jette og Lippen hånddekorerer.

De tre malerpiger arbejdede også for Bjørn dengang, hvor der ikke sad tre piger og malede men 14 på fuld tid.

PROCESSEN

Fra "Finn pot" i Høng får vi figuren som forglødning, så dyppes den i den hvide specielle Bjørn Wiinblad glasur som er tør på figuren, så snart den tages op af det store kar.

Herefter skal den males af malerpigerne, og kun Bjørns farver må bruges i den kombination, Bjørn har bestemt. Malerpigerne skal beherske en meget sikker hånd, der er nemlig ingen fortrydelse for så snart hånden har bemalet figuren er den tør.

Rosendahl lancere Bjørn Wiinblad

Efteråret 2014 er en spændende og vigtig tid for Bjørn Wiinblad's - Det Blå Hus.

Rosendahl Design Group lancerer - deres første af flere - nyfortolkninger af Bjørn Wiinblad i fantastiske former og farver til køkken og bolig.

Her på siden kan du se de flotte nyheder fra Bjørn Wiinblad, og for hvert fint design der bliver solgt, om det er en kop, vase, lysestage eller andet, sikrer det et fast beløb til bevarelse af Det Blå Hus.